Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Diedeldoorn de beste van Emmen 2011

Diedeldoorn 1 Winnaar Basisschoolschaakkampioenschap van Emmen 2011Woensdag 16 februari 2011 werd Het Basisschool Schaakkampioenschap van Emmen en Omstreken gespeeld in de zonovergoten aula van OBS De Brink.

Er werd deelgenomen door acht scholen met in totaal tien reams (Diedeldoorn en De Brink namen deel met twee teams).Veel bekende gezichten, maar ook twee debutanten (Pastoor Middelkoop School uit Klazienaveen en Montessorischool Emmen. CB De Zwaluw had al een keer eerder meegedaan, toen nog onder hun oude naam Zandpol.

Het was weer als van ouds een heerlijke schaakmiddag die door een groot aantal begeleiders, ouders en belangstellenden werd bijgewoond. Winnaar werd de Diedeldoorn. Niet voor de eerste keer overigens. Dat er op de Diedeldoorn flink geschaakt wordt, blijkt ook wel uit het feit dat het tweede team van de Diedeldoorn vlak achter het eerste team op de tweede plaats eindigde. Vorig jaar was het overigens net omgekeerd.
Op de derde plaats eindigde De Lisdodde, die dit jaar slechts met een team kwam, maar een heel goede prestatie neerzette. De Pastoor Middelkoopschool kan met een vierde plaats trots zijn op een sterk debuut met bovendien een 100% score van Bart van Adrichem aan het eerste bord. Met een matchpunt minder, maar met hetzelfde aantal bordpunten eindigde het Anker  dat na een afwezigheid van een paar jaar weer deelnam als vijfde.Daarna volgden in deze volgorde dec twee teams van de Brink, Angelslo, De Zwaluw en de rij werd gesloten door de Montessorischool die toch een fijn toernooi gespeeld hebben.

De volledige eindstand volgt hier.
Diedeldoorn 1, 12 MP, 20,5 Bp
Diedeldoorn 2, 10 (17,5)
Lisdodde 8 (16)
Middelkoop 7 (14)
Het Anker 6 (14)
De Brink 1 6 (12)
De Brink 2  5 (8)
Angelslo 4 (6)
De Zwaluw 2 (7)
Montessori 0 (5)

Diedeldoorn 1 en Diedeldoorn 2 plaatsen zich hiermee voor het Drents kampioenschap dat op 5 maart a.s. gespeeld wordt.
Het Emmer Basisschoolkampioenschap stond zoals gebruikelijk onder leiding van ESG. Niet onvermeld mag blijven dat De Brink een geweldige gastheer was.

Klik voor een sfeerimpressie van het kampioenschap hier

Kijk ook nog even naar het filmpje op de website van OBS De Brink.

2 reacties op “Diedeldoorn de beste van Emmen 2011

  1. Wilma Lanting
    februari 18, 2011

    Mijn complimenten over de verslagen die jullie op je website doen. We hebben genoten van het afgelopen scholen schaaktoernooi. Het was echt een hele leuke e spannende dag!

  2. Pingback: Binnenkort Basisschoolkampioenschap van Emmen « Blog ESG Emmen

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 17, 2011 door in Jeugd, Toernooien en getagd als , , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën